Giannis Antetokounmpo știe cum să facă diferența

Giannis este unul dintre cei mai buni jucători de baschet la nivel mondial. Împreună cu STR8, EDT-ul preferat al oricărui tânăr, ei au o viziune comună: să inspire fiecare tânăr să-și urmeze visurile și ulterior, să le transforme în realitate! Giannis crede în muncă asiduă. Astfel că dedică multe ore pe zi efortului la sală și pe terenul de baschet, antrenându-se. Pe lângă această rutină, însă, el preferă să facă încă și mai mult. Este dramul de efort în plus care face diferența.

Rutina sa de antrenament include multe exerciții. Nu doar pe cele de care are nevoie pentru a se menține într-o condiție fizică bună. Introduce încă și mai multe exerciții în program, urmând o rutină bine croită de exerciții pentru a-și face corpul și mai puternic. Adăugați în acest mix și câteva exerciții de recuperare și veți avea parte de un antrenament a la NBA. Giannis dorește să se mențină în formă pe toată durata campionatului, chiar și atunci când joacă câte două jocuri în două zile sau atunci când joacă în deplasare.

Pentru Giannis, să fie apt din punct de vedere fizic înseamnă doar o parte. Să-și țină mintea în formă este, de asemenea, o parte din ceea ce face și cine este. Muzica îl ajută să se concentreze și să-și intre în stare înainte de fiecare joc. Muzica este prezentă pe durata întregului proces:din momentul în care se urcă în mașină, în care conduce spre stadion, când se pregătește la vestiar, în acele ultime clipe înainte să intre pe teren. Este acel beat hip-hop care-l ajută să rămână cpncentrat. Îl pregătește. Gândurile lui se concentrează doar asupra muzicii și a versurilor, eliminând tot ceea ce nu este relevant în acel moment, precum și pe durata jocului. Iar atunci când mingea este, în sfârșit, în aer, el se simte calm și gata să performeze.

Dar nici chiar cea mai bună încălzire nu duce de mereu la rezultatele dorite: victoria echipei. Giannis consideră că fiecare joc este o oportunitate de a învăța și de deveni mai bun în ceea ce face. Iar dacă aruncarea lui este mai slabă decât de obicei, se reîntoarce la plasa de siguranță: sala de antrenament. De acolo, el exersează fiecare aruncare pe care a ratat-o în timpul jocului, din fiecare unghi, gândindu-se cum anume să-și îmbunătățească tehnica personală. Se reîntoarce apoi acasă doar după ce se simte calm și pregătit, neținând cont de oră.

Giannis știe foarte bine că singurul drum spre succes este prin muncă grea. El știe că, la sfârșitul zilei, ceea ce contează este să fii concentrat pe obiectiv. Giannis, împreună cu STR8 îi încurajează pe toți tinerii să priveasc înainte și să nu se oprească niciodată din a încerca.